slapen met witteruismachine

Baby’s slapen beter met een witteruismachine

Bijna iedere ouder herkent het wel, lange nachten waarbij je continue wakker word door de baby die huilt. Natuurlijk is dit niet iets geks want baby’s vereisen nou eenmaal veel aandacht en tijd, hier ontkom je niet aan. Maar wat als je ervoor kan zorgen dat je toch net wat minder vaak wakker word in de nacht? En wat als je ervoor kan zorgen dat een baby makkelijker in slaap valt? Een witteruismachine kan hierbij ten goede komen.

Wat is een witteruismachine?

Een witteruismachine produceert geluiden, deze geluiden zijn vaak instelbaar en naar keuze dus welk geluid het beste bij jou en je baby werkt is aan jou. Geluiden kunnen monotoon zijn zoals het geluid van ruis wat je vroeger op de televisie kreeg wanneer er een signaal was maar het kan ook het geluid van vogeltjes, wind, regen of golven zijn. Er zijn zelfs witte ruis machines waarbij je licht in kan stellen zoals een sterrenhemel. Er is voor een ieder wat wils.

Waarom slaapt een baby beter met deze geluiden?

De geluiden die geproduceerd worden blokkeren de omgevingsgeluiden waardoor deze weg vallen. Maar daarnaast zijn er geluiden die herkenbaar zijn voor ( pasgeboren ) baby’s omdat dergelijke geluiden ook in de baarmoeder te horen waren. De baby kent deze geluiden en voelt zich veilig waardoor het sneller in slaap kan komen.

Tips naast de machine

Echter zal het niet werken wanneer je niets doet aan de baby en deze gewoon weg legt met de machine aan. Zorg er dus voor dat je deze stappen doorloopt wanneer je de baby voor de eerste keer weg gaat leggen.

  • Geef de baby zijn of haar flesje, het liefst de juiste temperatuur want hierdoor word de baby al wat slaperig.
  • Verschoon zijn of haar luier zodat hier geen hinder van ondervonden kan worden.
  • Zorg dat de kamer van de baby goed is geventileerd en daarna weer op de juiste temperatuur. Ook is het van belang om te zorgen dat de baby lekker warm in zijn bedje ligt. Uiteraard rekening houdend met het niet te warm hebben van de kleine.
Scroll naar boven